Prikaži kategorije

Protierozijski geotekstil

Kadar moramo zaščiti brežino pred škodljivimi vplivi vremena, to je posledicami erozije, uporabimo protierozijske geosintetike. Ločimo jih lahko v dva sklopa in sicer tiste iz naravnih vlaken, ki sčasoma razpadejo in na umetne, ki opravljajo svojo funkcijo dalj časa.

Tehnični podatki vseh materialov( TenCate Envirofelt CO, TenCate POLYMAT ), ki se tu pojavljajo:

Protierozijska zaščita iz naravnih vlaken

protierozijski_geotekstil (2)

TenCate Polyfelt Envirofelt CO je mreža za zaščito pred erozijo, izdelana iz 100% naravnih biorazgradljivih kokosovih vlaken. Proces biorazgradnje vlaken daje tlem organska hranila, ki delujejo kot gnojilo. TenCate Envirofelt CO ima potrebno trdnost,da vzdržuje stabilnost tal in tako ščiti pred erozijo površin.

TenCate Envirofelt CO preprečuje površinsko erozijo na strmih pobočjih in zagotavlja podlago za rast rastlin. Mreža zadržuje humus in tako pomaga rastlinam v najbolj kritični fazi rasti.
TenCate Envirofelt CO deluje zaradi svoje naravne razgradnje kokosovih vlaken kot gnojilo, ki pospešuje rast rastlin. Življenjska doba proizvoda do pet let zagotavlja zadostno stopnjo ukoreninjenja. Naravna vegetacija lahko prosto raste in tako sčasoma stabilizira tla.

Dolgotrajna protierozijska zaščita iz umetnih vlaken

protierozijski_geotekstil2 (1)

TenCate Polyfelt Polymat so protierozijske geo žimnice. Proizvedene so iz neskončnih niti, z ali brez geomreže kot armature. Odlikujejo se z odlično sposobnostjo zadrževanja zemljine.

TenCate Polymat zagotavlja dolgoročno zaščito vseh vrst brežin pred površinsko erozijo. Polymat daje podporo že fazi koreninjenja v vrhnji

plasti zemljine. Korenine tvorijo skupaj z geožimnico-Polymat ojačitveni sloj, ki ostane stabilen tudi, če je izpostavljen močnim erozijskim silam.