Prikaži kategorije

Drenažni geokompoziti

Za dreniranje se uporabljajo geokompozitni materiali različnih debelin. Pri dreniranju želimo zbirati in hitro odvajati vodo. Odvisno od mehanske obremenitve geokompozita, lastnosti zemljine in količine vode je potrebno izbrati ustrezen material.

Drenažni geokompoziti zagotavljajo prvovrstno drenažo. Kontroliran proizvodni proces DC mrež  zagotavlja konstantno visoko kakovost in omogoča enostavnejšo kontrolo na gradbišču. Uporabljene surovine HDPE in polipropilen imata odlično kemično in biološko odpornost.

Tehnični podatki vseh materialov, ki se tu pojavljajo:

Drenažni kompozit za velike mehanske obremenitve

TenCate Polyfelt DC je geokompozit, sestavljen iz ekstrudirane geomreže in filtrne geotekstilije na eni ali na obeh straneh. Geomreža je izdelana iz polietilena visoke gostote (HDPE), filtrna geotekstilija je iz polipropilena (PP). Kompozit odlikuje nizka stisljivost in se zato uporablja tam, kjer se zahteva učinkovito dreniranje pod velikimi mehanskimi obremenitvami.

drenazani_geokompoziti2 (1)

Drenažni kompozit za majhne mehanske obremenitve in veliko količino vode

Megadrain drenažni geokompoziti so sestavljeni iz trodimenzionalne žimnice iz neskončnih polipropilenskih niti v kombinaciji s filtrno geotekstilijo na eni ali na obeh straneh. Struktura Megadrain drenažnih geokompozitov ima v strukturi veliko prostega prostora, kar omogoča odlično drenažo v ravnini.

drenazani_geokompoziti3 (1)