Prikaži kategorije

ISOSTIF toplotno izolacijske plošče PIR

Isostif so izolacijske plošče izdelane iz poliuretana (polisocianuratne pene PIR), ki ima odlične izolacijske lastnosti (λD = 0.022 W/mK), kar omogoča zmanjšanje debeline izolacije.

Uporablja se za toplotno izolacijo na ravnih strehah, pod hidroizolacijo. Uporablja se tako za tople ravne strehe, kot tudi za kombinirane ravne strehe. Prednosti so visoka toplotna izolativnost (potrebna je manjša debelina izolacije), majhna teža in lahka gradnja. Tlačna trdnost PIR plošč je 150kPa.

Toplotna izolacija Isostif se največ uporablja v treh različnih oblikah. Razlikujejo se po zaključnem sloju in sicer:

  • Isostif AVF – kaširan zgoraj in spodaj s specialnim laminiranim ALU papirjem, ki daje plošči odlično dolgoročno toplotno izolativnost λD = 0.022 W/mK. Primerne za ravne strehe, tlake, poševne strehe, …
  • Isostif AVF E – vse enako kot zgoraj za AVF, dodatno pa izpolnjuje razred gorljivosti E. primerne za ravne strehe in tlake povsod tam kjer je zahteva razred gorljivosti E.
  • Isostif VERCOP – kaširan zgoraj in spodaj s stekleno kopreno 85g/m2. Zelo dimenzijsko stabilna plošča, ki omogoča nanos gradbenega lepila, ni pa namenjena, niti certificirana za za fasade. Izpolnjuje razred gorljivosti E, Toplotna izolativnost λD = 0.028 W/mK do λD = 0.025 W/mK odvisno od debeline.
  • Isostif ALUPIR – kaširan zgoraj in spodaj s specialnim ALU folijo, ki daje plošči odlično dolgoročno toplotno izolativnost λD = 0.022 W/mK, izpolnjuje pa tudi razred gorljivosti E. Univerzalna plošča, primerne za ravne strehe, tlake, poševne strehe, …
  • Isostif SUPER – kaširan zgoraj in spodaj s specialnim laminiranim ALU bitumeniziranim steklenim nosilcem, ki omogoča direktno vgradnjo bitumenskih trakov z plamenom in dolgoročno toplotno izolativnost λD = 0.022 W/mK. Namenjena je hidroizolacijo ravnih streh ob vgradnji bitumenskih trakov z plamenom.
Tehnični listi: