Prikaži kategorije

Paropropustne folije

Paropropustne folije se uporabljajo pri prezračevanih strehah in fasadah in omogočajo prehod vodni pari iz toplotne izolacije. S tem se zmanjšuje možnost kondenzacije vlage. Pomembna je propustnost folije za vodno paro, ki ga označuje faktor Sd in naj bo čim nižji. Navadno se za paropropustne folije smatrajo folije, ki imajo Sd v omočju 0,02m in 0,2m. Strešne paropropustne folije pa obenem delujejo tudi kot sekundarna kritina oz. pri fasadah kot vetrna (zračna) zapora. Nudimo najširšo paleto paropropustnih folij različnih mehanskih lastnosti in paropropustnosti avstrijskega proizvajalca STRATHOTECH.

STT® ATLAS

Paropropustna folija, ki jo je mogoče variti z integriranimi lepilnimi trakovi primerna za majhne naklone vse do 2° naklona, skladno s standardom ÖNORM B 3661 und B 4119. UD do-s. Širina role je 1,5 metra ali 3 metre. Na voljo je tudi celoten pripadajoči material.

STT® EXTREMA 150 – paropropustna folija

Paropropustna folija za poševne strehe zelo velike paropropustnosti in površinska teža proizvoda je 150 g/m2 z visokimi mehanskimi lastnostmi. Pakiranje: 1,5m x 50 tm.