Toplotna izolacija

Gradbeništvo

Toplotna izolacija

Nudimo izbor toplotno izolacijskih material za izoliranje streh, talnih plošč, kletnih sten, toplotnih mostov in temeljev. V ponudbi imamo izolacijske materiale, ki omogočajo racionalno gradnjo.

1. Toplotno izolacijske plošče XPS (ekstrudiran polistiren) – Tegotherm XPS oz. Stysol XPS

Ekstrudiran polistiren (XPS) je toplotno izolacijski material, ki ima edinstvene lastnosti, saj skoraj ne vpija vode (manj kot 0,7%), hkrati pa zdrži velike tlačne obremenitve. Ekstrudiran polistiren (XPS) ima zaprto celično strukturo, kar mu omogoča te lastnosti, obenem pa omogoča visoko toplotno izolativnost. Uporablja se za sledeče aplikacije:

  • Toplotna izolacija kletnih sten – Tegotherm XPS 300kPa
  • Toplotna izolacija proti terenu (pod talno ploščo) – Tegotherm XPS 300kPa, XPS HD 500kPa in 700kPa
  • Toplotna izolacija pod tlaki – Tegotherm XPS 300kPa, XPS HD 500kPa
  • Izolacija toplotnih mostov – Tegotherm XPS 300kPa Tip G napolitanka
  • Obrnjene ravne strehe in terase – Tegotherm XPS 300kPa
  • Kombinirane strehe – Tegotherm XPS 300kPa
  • Parkirne ploščadi – Tegotherm XPS 300kPa, XPS HD 500kPa

Zaradi majhnega vpijanja vode in visokih tlačnih lastnosti se uporablja  za toplotno izolacijo ravnih streh, na zunanji strani hidroizolacije (obrnjena streha), za toplotno izolacijo na zunanji strani hidroizoliranih kletnih sten, kot talna toplotna izolacija proti terenu pod talnimi ploščami (v stiku z zemljo) in za notranje toplotne izolacije povsod tam, kjer potrebujemo dobro tlačno odpornost ali obstaja možnost stika s vodo.

2. Toplotno izolacijske plošče PUR/PIR (poliuretanska pena) – Isostif

Isostif so izolacijske plošče izdelane iz poliuretana (polisocianuratne pene PIR), ki ima odlične izolacijske lastnosti (λD = 0.022 W/mK), kar omogoča zmanjšanje debeline izolacije glede na ostale tipe izolacij.

Uporablja se za toplotno izolacijo na ravnih strehah, pod hidroizolacijo. Uporablja se tako za tople ravne strehe, kot tudi za kombinirane ravne strehe. Prednosti so visoka toplotna izolativnost (potrebna je manjša debelina izolacije), majhna teža in lahka gradnja.

3. Večslojni izolacijski material z visoko odbojnostjo – Thermo Reflex

Thermo Reflex je drugačen tip zaščite pred prehodom toplote. Thermo Reflex je večplastni izolacijski material z visoko odbojnostjo toplote. Njegova prednost je majhna debelina in velika učinkovitost, saj so nekatere primerjave pokazale, da lahko nadomesti tudi sloje debeline 10 cm in več. V vročih mesecih preprečuje pregrevanje notranjih prostorov, saj toploto. ki bi prehajala  konstrukcijo, odbija ven. Pozimi pa preprečuje sevanje toplote iz notranjosti navzven. Thermo Reflex je večslojna izolacija pred prehodom toplote, ki je prilagodljiva in zelo obstojna.

Se zanimate za naše storitve?