Toplotna izolacija

Gradbeništvo

Toplotna izolacija

Nudimo izbor toplotno izolacijskih material za izoliranje streh, talnih plošč, kletnih sten, toplotnih mostov in temeljev. V ponudbi imamo izolacijske materiale, ki omogočajo racionalno gradnjo.

1. Toplotno izolacijske plošče XPS (ekstrudiran polistiren) – Tegotherm XPS

Ekstrudiran polistiren (XPS) je toplotno izolacijski material, ki ima edinstvene lastnosti, saj skoraj ne vpija vode (manj kot 0,7%), hkrati pa zdrži velike tlačne obremenitve. Ekstrudiran polistiren (XPS) ima zaprto celično strukturo, kar mu omogoča te lastnosti, obenem pa omogoča visoko toplotno izolativnost. Uporablja se za sledeče aplikacije:

  • Toplotna izolacija kletnih sten – Tegotherm XPS 300kPa
  • Toplotna izolacija proti terenu (pod talno ploščo) – Tegotherm XPS 300kPa, XPS HD 500kPa in 700kPa
  • Toplotna izolacija pod tlaki – Tegotherm XPS 300kPa, XPS HD 500kPa
  • Izolacija toplotnih mostov – Tegotherm XPS 300kPa Tip G napolitanka
  • Obrnjene ravne strehe in terase – Tegotherm XPS 300kPa
  • Kombinirane strehe – Tegotherm XPS 300kPa
  • Parkirne ploščadi – Tegotherm XPS 300kPa, XPS HD 500kPa

Uporablja se povsod tam, kjer potrebujemo viskoko tlačno odpornost in/ali majhno vpijanje vode pri potopitvi.

2. Toplotno izolacijske plošče PUR/PIR (poliuretanska pena) – Isostif

Isostif so izolacijske plošče izdelane iz poliuretana (polisocianuratne pene PIR), ki ima odlične izolacijske lastnosti (λD = 0.022 W/mK), kar omogoča zmanjšanje debeline izolacije glede na ostale tipe izolacij (namesto EPS 100 24cm zadostuje 15cm AVF toplotne izolacije). Zaradi visoke toplotne izolativnosti zadostuje manjša debelina izolacije, kar pogosto rešuje probleme z višinami, ki so njabolj pereči na balkonih in terasah.

Uporablja se za toplotno izolacijo:

  • ravnih streh (tople ravne strehe, kot tudi za kombinirane ravne strehe)
  • tlaki, ki imajo omejitev v višini. Primerna večino bolj obremenjenih tlakov, saj ima tlačnotrdnost 150kPa
  • Toplotni mostovi in stropovi, povsod tam kjer je možna debelina omejena

3. va-Q – Vakuumske izolacijske plošče (VIP)

Vakuumske izolacijske plošče (VIP) je sepcialna toplotna izolacija, ki nudi bistveno boljšo izolativnost (λD = 0.007 W/mK), kar je 5x boljše od klasičnega EPS-a ali XPS. To pomeni da s 3 cm VIP nadomestimo 15cm toplotne izolacije. Pogosto se uporablja tam, kjer nimamo več prostora kot nekaj cm, vendar si zaradi kritičnega detajla ne smemo privoščiti toplotnega mostu, ki bi vodil v kondenzacijo in vse kar je s tem povezano.

Na voljo so različni tipi, vendar je srededica vedno sestavljena iz vakuumskega izolacijskega panela (VIP) in nato prekrita oz zaščitena z različnimi materiali. Tako so omogočene različne aplikacije kot so ravne strehe, tlaki, fasade, balkoni, terase, …

Proizvajalec va-Q-TEC je vodilni na področju vakuumskih panelov (VIP) in poleg najvišje kakovosti nudi tudi tehnično pomoč in izdelavo kosov po naročilu.

VIP-tipi

Se zanimate za naše storitve?