Prikaži kategorije

va-Q – Vakumske izolacijske plošče (VIP)

Proizvajalec Va-Q-tec razvija inovativno izolacijske rešitve z oporabo vakuumsko izolacijskih plošče (VIP), ki zagotavljajo visoko stopnjo izolacije, izredno zmanjšana debelina izolacije in Ugodne so predvsem na mestih. kjer je imamo omejeno debelino, vendar še vedno zahtevajo dobro toplotno izolacijo.
Vsi izdelki Va-Q-tec so rezultat intenzivnega razvoja in imajo visoko kakovost, ki jo nadzira edinstven in patentiran nadzorni sistem Va-Q-check® ki zagotavlja da je izolacija trajna trajna in zadržuje visoko učinkovite vakuumske izolacije.

Na voljo so sledeče izvedbe:

  • va-Q-vip F nelaminirane VIP plošče za splošno uporabo. Tu je potrebno poskrbeti za zaščito, tako da so vedno vgrajene med zaščitne sloje.
  • va-Q-vip F-EPS laminirane z EPS 10mm obojestransko. Najpogosteje se uporablja za kontaktne fasadne.
  • va-Q-vip F-XPS laminirane z 3mm XPS-om obojestransko. najpogosteje se uporabljajo za reševanje toplotnih mostov v stavbah
  • va-Q-vip F-GGM laminirane z 3mm gumo za zaščito in se namenjene za aplikacije, kjer jih ni mogoče drugače zaščiti in so izpostavljenje mehanskim obremenitvam
  • va-Q-vip Floor laminirane enostransko z gumo in na drugi strani z PIR ploščo. Namenjene za tlake in terase in v kombinaciji z PIR ploščami lahko dosežemo odlične rezultate brez specialih prefabriciranih kosov.
Tehnični listi:

Največja prednost je za arhitekte in dizajnerje, saj se bistveno poveča možnost fleksibilnosti zmanjšanja debeline posameznih slojev praktično na vseh pozicijah gradnje:

Izračun U vrednosti

Koeficient “U-vrednost” predstavlja prenos toplote skozi material v odvisnosti od temperaturnega gradienta med toplo in hladno stran. Za izračun toplote lahko uporabimo kalkulator U-vrednosti izguba z eno ali več izolacijskimi materialov. Enota U-vrednosti je W / (m² ∙ K) (vati na kvadratni meter in na Kelvina) in označuje toploto pretok skozi površino enega kvadrata meter s temperaturno razliko enega Kelvina (= 1 ° C). Višji kot je U-vrednost, slabši je izolacijski učinek, nižja kot je  vrednost U, tem bolje učinek izolacije.
Če želite izvedeti več o vrednosti U in izračunati “U vrednost” sestave, obiščite:
www.va-q-tec.com/en/u-value-calculator/

Certificiranje

Vakumski paneli imajo evropsko tehnično soglasje ETA-17/0926 (va-Q-vip F) in nemško tehnično soglasje (Z-23.11-1658 (va-Q-vip B in va-Q-vip F), ki ju je izdal „Deutsches Institut für Bautechnik“.
Vrednosti toplotne izolacije va-Q-vip B in F so bile izmerjene 0,007 W / mK za plošče debeline 20 mm in več. Ta vrednost že vključuje staranje in za učinek toplotnega mosta na robnem spoju.
Že na samem začetku je ključni dejavnik pozitivne ocene va-Q-tec izdelkov je bil dovršen sistem kakovosti va-Q-tec AG, ki je edinstven na svetu.
Vakuumske izolacijske plošče va-Q-vip B in F izpolnjujejo zahteve za razred gorljivosti B2, kot je določeno v DIN 4102-1 oz. razred gorljivosti E po EN 13501-1

Va-Q-VIP Shield (ščit)

Va-Q-shield VIP C je mikroporozna vakuumsko izolacijska plošča na osnovi  kremena, ki je dodatno opremljena s posebno zaščitno prevleko iz ognjevarne tkanine, kar ima za posledico še večjo požarno odpornost.  Zaradi patentirane tehnologije zgibanja folije (va-Q-seam®) jo zaznamujejo gladki robovi in vogali, kar omogoča spajanje plošč med seboj brez fug.

Praviloma se izdelujejo pravokotne plošče, na zahtevo pa so na voljo posebne oblike (trapez, trikotnik, vogal).

Va-Q-shield VIP C je certificiran z B-s1, d0 po EN 13501-1. Izpolnjuje tudi najvišje standarde glede nastajanja dima in gorečih kapljic.

Doslej so bile VIP vakumsko izolativne plošče dovoljene samo v razredih zgradb od 1 do 3.

Z Va-Q-shield VIP C je vakuumsko izolacijsko ploščo (VIP) zdaj mogoče prvič uporabiti v stavbnem razredu 4 in 5 in torej v zgradbah do 22 metrov višine.

Tehnični list: