Bitumenski trakovi za hidroizolacijo kleti

Gradbeništvo

Bitumenski trakovi za hidroizolacijo kleti

Za izvedbo hidroizolacije se še vedno pogosto uporabljajo varilni bitumenski trakovi, ki so izdelani iz kvalitetnih bitumnov z dodatki polimerov (zagotavlja trajnost), ter ojačeni z nosilci iz poliestra ali steklene tkanine, ki jim zagotavljajo mehanske lastnosti.

Bitumenski trak je relativno majhen strošek, ki pa v primeru nekvalitete traku ali nepravilne vgradnje pomeni velik problem z vlago ali vodo. Zato svetujemo uporabo kvalitetnega s polimeri modificiranega, bitumenskega, varilnega traku za hidroizolacijo proti talni vlagi in vodi. Izolacija proti talni vlagi je navadno enoslojna, hidroizolacija proti talni vodi je praviloma dvoslojna.

Bitumenska hidroizolacija v primeru talne vlage – Tip A

  • Certificirana za preprečitev dvigovanja vlage skladno s SIST EN 13969 / SIST 1031 Tip A
  • Ojačan z nosilcem steklene koprene ali polistera in modificirana bitumenska zmes,
  • Klasična rešitev,
  • Pri vgradnji na talno ploščo se lahko uporabi Gum 2000 V 4mm in v primeru vgradnje na podložni beton pa Safety PLAST P 4mm.

Tehnični listi: Gum 2000 V 4mm (PDF)     Safety PLAST P 4mm (PDF)

Bitumenska hidroizolacija za talno vodo in pronicujočo vodo Tip T

  • Certificirana za vodo pod pritiskom v več slojnem sistemu skladno s SIST EN 13969 / SIST 1031 Tip T,
  • Ojačan z nosilcem poliestra in modificirana bitumenska zmes,
  • Klasična rešitev za kesonsko gradnjo v talni vodi je s sistemom membrane Preprufe, ki veže z betonom po celi površini.
  • SAFETY FLEX je APP bitumenski trak P4 višjega kakovostnega razreda (-15°C/130°C) s povečano količino bitumenske mase za boljšo obdelavo detajlov in kvalitetno izvedbo preklopov. Armiran s poliestrskim nosilcem. Za hidroizolacijo ravnih streh in podkletenih objektov tip T (150 kPa). #Bitumenski trak P4/T4. Raztezek pri pretrgu 45%, dimenzijsko stabiliziran. Uporaba podkleteni objekti s prisotnostjo podtalne vode in ravne strehe spodnji in vmesni sloj ter sloj pod težko zaščito. V skladu s SIST EN 13969 Tip T, SIST EN 13707 in SIST 1031. Priznan in uveljavljen proizvajalec v EU Tegola Canadese. [video vgradnje]

Tehnični listi najprimernejših nadstandardnih materialov (presegajo zahteve SIST 1031):

Safety FLEX P 4mm (PDF) in Safety FLEX P 5mm (PDF) – plastomeren bitumen -15/130 st.C

Safety PLUS P 4mm (PDF) in Safety PLUS P 5mm (PDF) – elastomeren bitumen -15/100 st.C

Materiali na spletni trgovini: https://www.lespatex.si/trgovina/kategorija-izdelka/hidroizolacija-tal/bitumenski-trakovi-tla/

Se zanimate za naše storitve?