Prikaži kategorije

Zaščita pred vlago: folija Gefitas PE 3/300

Za vse gradnje, kjer ni problem voda, pač pa le talna vlaga, se navadno uporabljajo plastične folije, ki predstavljajo zaporo pred vlago in pogosto nadomeščajo tudi podložni beton ter se tako ugrajujejo direktno na ustrezno pripravljen tampon. S tem omogočijo hitrejšo in cenejšo gradnjo. Sestavljena je iz PE folije, ki nudi upor za talno vlago in na njo je kaširana polietilenska pena debeline 3 mm. Ta sestava nudi veliko odpornost pri mehanskim poškodbam, ob enem pa zmanjša trenje med podlago. Uporablja se za gradnjo na terenu npr.notranje prostore, inudtrijeke hale in tudi za bele kadi v primerih, kjer želimo zmanjšati trenje med podlago in ploščo.

Industrijski tlaki

V primeru industrijskih tlakov  se praviloma vgrajuje direktno na dobro uvaljan tampon, ki ga potresemo z peskom 0/2mm, tako da zapolnimo praznine. Gefitas PE 3/300 zmanjša trenje med podlago in industrijskim tlakom in tako zmanjša nevarnost nastajanja razpok. Pri betonaži velikih polj se lahko za dodatno zmanjšanje trenja preko gefitasa gradi klasično gradbeno PE folijo 0,15mm.

Vgradnja Gefitas PE 3/300 poteka hitro, saj ima v vzdolžni smeri že vgrajen samolepilen spoj Dimenzije rol so sledeče:

  • Dimenzija rol : 1,25 x 40 m = 50m2
  • Debelina izolacijske folije: 3 mm

Zaključki in detajli

Odvisno od tipa objekta se uporabljajo različni načini zaključkov oz. stika med zaporo Gefitas PE 3/300 in vertikalnohidroizolacijo.

Sistemski zaključek se izvaja z Gefitas R300 robnim trakom, ki je širine 20 cm in vzdolžno ima tovarniško nanesen tesnilni butilni trak. Ta način je najhitrejši, je pa omejitev da smo vezani na maksimalno širino 15cm.

Za zahtevne detajle in primere, ko je potrebno premeščati večje razdalje od 15cm priporočamo uporabo sisitema Bituthene 4000/4000S in tekočo hidroizolacijo STT Taurus Black. Ta kombinacija nudi veliko varnost in lahko pokrijemo vse detajle, ki se pojavijo.

Pogosto je na temelju nanesena cementna hidroizolacija npr. Aquafin-1k ali Aquafin-RB400 je potreben prednaaz STT speedprimer. To velja tako za Gefitas R300 robni trak, kot tudi Bituthene.

Tehnični list: