Prikaži kategorije

Sistem HI na cementni osnovi Aquafin za mokre prostore in bazene

Podjetje Schomburg je že več kot 80 let pionir in inovator na področju tehnologije premaznih hidroizolacij na osnovi cementnih malt, kristalizacije in bitumenskih emulzij. Na trgu je poznan po visoki kakovosti in odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno. Z inovacijami in visoko kakovostjo je danes vodilni nemški proizvajalec sistemov za tesnjenje bazenov, vodohranov, balkonov, mokrih prostorov, kletnih sten z negativnim pritiskom vode, sanacij vlažnih prostorov,…. Z uporabo specifičnih materialov imamo neomejene možnosti reševanja problemov, veliko posebnih in dodatnih materialov pa nam omogoča izvedbo vseh detajlov.

Aquafin premazne hidroizolacije na cementni osnovi

Aquafin premazne hidroizolacije na osnovi cementa in polimerov so sinonim za inovativnost in kvaliteto. Schomburg je  s proizvodom Aquafin prisoten na trgu že 40 in je bil pionir te tehnologije.

Aquafin-1K – toga hidroizolacija

je cementna toga 1 komponenta tesnilna masa, skladna s SIST DIN 18195 del 2. Primerna je za hidroizolacijo tako pozitivnega kot negativnega pritiska do 1,5 bara. Sulfatno odporna in se uporablja tako za zunaj kot noter. Za zaščito pred vlago je potrebna debelina 2mm in za zaščito pred vodo 2,5mm. Primeren je tudi za zaščito betonov pred agresivnim okoljem in izpolnjuje razred XA2. Ker ni elastična, ne premešča razpok, kar predstavlja njeno omejitev pri uporabi.

Tehnični list:

Aquafin-2K/M – fleksibilna hidroizolacija

je fleksibilna cementna malta za hidroizolacijo in zaščito betona, ki jo odlikuje zmožnost premoščanja razpok (do 2,6mm). Odlikuje jo odličen oprijem na površino, UV in zmrzlinska odpornost, visoka prilagodljivost, zaradi česar se uporablja za hidroizolacijo površin bazenov, kopalnic, tušev, balkonov, teras, kletnih sten…

Tipični primeri uporabe:

  • hidroizolacija bazenov, mokrih prostorov, savne, tušev, direktno pod keramičnimi ploščicami ali drugimi mineralnimi oblogami
  • hidroizolacija kletnih sten in betonskih konstrukcij obremenjenih tako na pozitiven kot na negativen pritisk
  • zaradi svoje elastičnosti je primerna zaščito dinamično obremenjenih betonskih konstrukcij
  • zaščita betonskih površin pred prodiranjem vode v notranjost skozi razpoke
  • hidroizolacija v suho montažni gradnji in sten iz penjenega betona (Ytong)
  • zaščita betonskih konstrukcij pred neugodnimi zunanjimi vplivi, kot so npr. morska voda in soli za odmrzovanje ali zaščita betona pred karbonizacijo
  • za tesnjenje pozitivnega pritiska vode do 5 bar in negativnega do 1,5bar. Zaradi visoke elastičnosti se v tem primeru uporablja v kombinaciji z Aquafin 1K

Na voljo je tudi v beli barvi, ki je zaželena, kjer je uporabljena kot končni sloj in ostane ne prekrita (npr. privatni bazeni, stene garaž premazane na notranji strani…).

Izpolnjuje sledeče standarde:

SIST EN 14891 – Tekoče vgrajevani za vodo neprepustni izdelki za uporabo pod keramičnimi ploščicami, lepljenimi z lepili,

SIST EN 1504-2 – Proizvodi in sistemi za zaščito in popravilo betonskih konstrukcij, kot tudi SIST DIN 18195 del 2 in del 7.

Tehnični list:

Aquafin-RS300 – fleksibilna in hitra hidroizolacija

Nadgradnja proizvoda Aquafin-2K/M in poleg vseh zgoraj navedenih lastnosti omogoča bistveno hitrejše delo, tudi ob do včeraj »nemogočih« zunanjih pogojih. Prednost je v vgradnji, ki je možna tudi pri nizkih temperaturah večjih od 5 st. C. Že po 3 urah je odporen na dež, pohoden in pripravljen za naslednje sloje. Po 6 urah se lahko preko njega vgrajuje keramične ploščice (velja za temperaturo okolice +23 st. C).

Zgoraj našteti so le osnovni materiali. Za dosego želenih lastnosti je pomemben sistem, zato ima Schomburg za vse primere sestavljene sisteme, kjer so na voljo vsi materiali za posamezno uporabo npr. za bazen.

Hidroizolacije na osnovi kristalizacije

Hidroizolacije na osnovi kristalizacije, kar predstavlja edinstven način tesnjenja in zaščite betona. Nanašajo se lahko na površino ali pa se dodajajo v beton v obliki dodatka. Vedno deluje tako, da sproži katalitično reakcijo, katere rezultat je nastanek netopljivih kristalov v kapilarah betona, kot tudi v razpokah. Kristali so vlaknaste oblike in se tvorijo v notranjosti betona. Na površju se kažejo kot bel puh. Kristalizacijska hidroizolacija tesni kapilare in pore ter tako onemogoča vodi prodreti v beton.

Aquafin-IC – kristalizacijski premaz

je premazna kapilarna hidroizolacija, ki deluje na osnovi kristalizacije, kar predstavlja edinstven način tesnjenja in zaščite betona. Dobavljiva je v praškasti obliki in se pred nanosom zmeša z vodo. Tako dobimo aktivno kašo, ki v stiku z vodo in prostim apnom v kapilarah betona tvori kristale. Ti kristali zaprejo kapilare in razpoke do velikosti 0,4mm in tako zagotovijo tesnost betona. Aquafin-IC je idealen za izolacijo vodohranov, čistilnih naprav, kolektorjev za meteorne vode, temelje,….