Prikaži kategorije

Estrihi

Estrih je pomembna podlaga za različne zaključne talne obloge, ki vsebuje izolacijo, talno gretje in izravna tla v ...

Preberite več

Estrihi

Estrih je pomembna podlaga za različne zaključne talne obloge, ki vsebuje izolacijo, talno gretje in izravna tla v prostoru. Na estrih se nato položimo zaključni tlak. Debelina estriha je odvisna od njegove namembnosti in se določi že pri sami gradnji/sanaciji objekta. Poznamo več vrst estrihov: cementni estrih, samorazlivni estrih, klasičen, ročno vgrajen estrih hitro sušeči estrih, suhi estrih, vezni estrih, plavajoči estrih, drseči estrih…

V podjetju Lespatex d.o.o. nudimo našim strankam velik segment pripadajočega materiala za izdelavo estrihov.

KNOOP

Pospeševalec za hitro sušenje estriha priznanega proizvajalca – pripravljen za aplikacijo finalnega sloja v 14-16 dneh (KNOPP CONTOPP 10S) ali  v 8-10 dneh (KNOPP CONTOPP 15S). Poraba 1,00 % glede na maso cementa v betonski mešanici.

knopp

ZVOČNA IZOLACIJA

Zvočna izolacija iz penjenega polietilena PE proti udarnemu zvoku pod estrihom, z najvišjo dinamično togostjo v tem razredu s’≤90MNm3, kontrolirana kakovost in zanesljivost dušenja v večstanovanjskih objektih. Z gradbenim certifikatom. Nemško gradbeno tehnično soglasje. Geficell TDZ 6-1 mm je 6mm, največja dovoljena nadgradnja je 2kN/m , kar predstavlja cca. 9cm debeline estriha.

ROBNI TRAKOVI

Penjen robni trak za dušenje udarnega zvoka priznanega slovenskega proizvajalca IZOTERM PLAMA. Folija je iz penjenega polietilena in je namenjena za eliminiranje udarnega zvoka v betonskih tlakih – estrihih. Robni trakovi ločijo betonski tlak od zidov in s tem prenos vibracij na konstrukcijo.
SILENT FOLIJE Izolacijska folija TERMOSILENT G52 deb. 10 mm je narejena iz visokokakovostnega penjenega polietilena z zaprto celično strukturo. Kontrolirana kakovost zagotavlja izjemne rezultate pri dušenju udarnega zvoka v sistemih betonskih tlakov.

KORODUR

KORODUR FSCem je cementna, dimenzijsko stabilno hitro vezoča malta za estrihe na trikomponentni osnovi za izdelavo težkih estrihov, ki so hitro uporabni in zgodaj pripravljeni za polaganje po DIN 18560 in EN 13813 (trdnostni razredi CT-C40-F6 do CT-C50-F7). Primeren je za izdelavo cementnih estrihov, ki so hitro pripravljeni za uporabo, znotraj in zunaj:

  • kot lepljeni estrih
  • na ločilni plasti
  • na izolacijski plasti
  • kot ogrevalni estrih

VLAKNA PP

Vlakna izboljšajo lastnosti ter zmanjšajo plastično krčenje v betonih, maltah in estrihih.