Zaščita pred vlago: folija Gefitas PE 3/300 in čepaste folije Tefond/Isostud

Gradbeništvo

Zaščita pred vlago: folija Gefitas PE 3/300, čepasta folija Tefond/Isostud

Za vse gradnje, kjer ni problem pritiskajoča voda, pač pa le talna vlaga, se navadno uporabljajo plastične folije, ki predstavljajo zaporo pred vlago in pogosto nadomeščajo tudi podložni beton. S tem omogočijo hitrejšo in cenejšo gradnjo. Vedeti pa moramo, da ti materiali niso primerni za objekte, ki so podvrženi hidrostatičnemu pritisku, ampak se lahko uporablja zgolj za preprečevanje prehoda vlage.

Obstajajo sledeče možnosti:

Zapora pred vlago Gefitas 3/300

Folija Gefitas je 3 mm PE pena, laminirana s 300µm LDPE folijo. Največkrat se uporablja pod industriskimi tlakim velikokrat pa tudi pod talnimi ploščami. Zmanjša koeficijent trenja, ter tako vpliva na velikost in pogostost razpok. Dimenzija rol je 1,25m x 40 tm = 50 m2.

Priporočila za vgradnjo: Gefitas PE 3/300

Čepasta folija Tefond/Isostud

Čepaste folije so narejene iz polietilena visoke gostote (HDPE). Uporabljajo se pod talnimi ploščami in za stenami z enostranskim opažem. V tem primeru so položene na pilotno steno ali diafragmo s čepki proti tej. S tem je omogočeno pronicanje vode za novo steno.

Na voljo je več različnih čepastih folij in sicer:

ISOSTUD – čepasta folija z višino čepkov 8mm in s tlačno trdnostjo 150kN/m2. Za tesnjenje stikov med rolami se uporablja samolepilni bitumenski trak Bituthene.

TEFOND PLUS – čepasta folija z višino čepkov 8mm s tlačno trdnostjo 200kN/m2. Folija ima patentni spoj s že nanešenim lepilom. Za prečne stike se uporablja samolepilni bitumenski trak Bituthene.

MAXISTUD – čepasta folija s višino čepkov 20mm. Primerna je za izvajanje drenaže pod  betonskimi ploščami na trdi podlagi. Folija MAXISTUD F je že perforirana s luknjicami in se uporablja za zadrževanje vode, ter drenažo na ravnih ozelenjenih strehah.

P1100060 (Large) (1)
Jurckova-0002 (1)
tefond (1)

Se zanimate za naše storitve?