Posebna sredstva in dodatki

Gradbeništvo

Posebna sredstva in dodatki

  • OPAŽNA OLJA: Kot ločilno sredstvo med opažno ploščo in betonskim elementom priporočamo uporabo Pierijevega opažnega olja Pieri Cire LM 6-13. Omenjen produkt je primeren za vse vrste opažev, tudi za prefabrikacijo in omogoča njegovo lahko odstranjevanje. Zaradi oljnate sestave ustvari kontinuirani oljni sloj, ki preprečuje rjavenje opaža in izboljša kakovost površine betona.
  • CURING: Izhlapevanje vode iz površine betona, tekom njegovega strjevanja, je težava, ki nastane zaradi neustrezne nege betona takoj po vgradnji. Izdelka Pieri Curing 90WX in Pieri Curing TP 2002 se nanašata na svežo betonsko površino in na njej ustvarita nepropusten film, ki ščiti beton pred naglim površinskim izsuševanjem. Površinsko izsuševanje ima za posledico plastično krčenje, zaradi katerega dobimo razpokan in porozen beton. Produkta sta uporabna pri izdelavi betonskih plošč, betonskih voziščnih konstrukcij, tlakov itd.
  • DCI: Korozija armature je ena izmed ključnih točk pri projektiranju betona, saj močno vpliva na njegovo kakovost in trajnost. Na korozijo vplivajo številni faktorji kot so zrak in voda iz okolja, pojav zmrzovanja in tajanja, kemične snovi in kloridi. Korozijo lahko preprečimo ali vsaj omilimo z zmanjšanjem hitrosti penetracije škodljivih snovi skozi beton, zmanjšanjem prepustnosti betona, zadosti debelim slojem betona, ki ščiti armaturo, ter predvsem s kvalitetnim in pravilno vgrajenim betonom z nizkim vodocementnim faktorjem in nizko vsebnostjo kloridov sestavnih materialov. V primeru, da je beton izpostavljen zelo agresivnim pogojem, pa je poleg omenjenih dejstev priporočljiva uporaba dodatkov, ki zmanjšujejo negativne vplive korozije. Pierijev izdelek Pieri DCI je eden izmed proizvodov, ki zelo dobro učinkuje proti koroziji, ki jo povzročajo kloridi. DCI je na vodni osnovi, vsebuje 30 % kalcijevega nitrata in se ga doda betonu kot vsak drugi dodatek. Učinkuje tako proti kloridom iz okolja kot proti kloridom, ki se nahajajo v sestavinah betona. DCI doziramo v beton glede na agresivnost okolja, kakovost betona, debeline zaščitnega sloja armature ter pričakovano življenjsko dobo konstrukcije.

Se zanimate za naše storitve?