Hidroizolacija ravnih streh in ploščadi

Gradbeništvo

Hidroizolacija streh in ploščadi

Intenzivna gradnja in vedno krajši roki za izgradnjo objektov narekujejo nove tehnološke rešitve. Zato je bil razvit sistem Servidek/Servipak za hidroizolacijo ploščadi in mostov. Sistem omogoča hitrejše izvajanje del in s tem dokončanje objekta v roku. Za ravne strehe se najpogosteje uporabljajo kvalitetni polimer-bitumenski trakovi in folije iz umetnih mas.

1. HIDROIZOLACIJA PLOŠČADI – sistem Servidek/Servipak

Servidek/Servipak, proizvajalca Grace, je neobčutljiv na vlago v betonu in tako omogoča hitrejše izvajanje del. Prednost sistema je polna zalepljenost na podlago in onemogoča prehajanje vode med izolacijo in podlago, kar nudi dodatno varnost. Sistem Servidek/Servipak je sistem hidroizolacije na bazi premazne substance Servidekbitumen-lateksne zmesi (2 komponentna) in posebnih zaščitnih bitumenskih plošč debeline 3 ali 6 mm.

hidroizolacija_ploscadi2 (1)

2. Firestone RubberGard™ EPDM strešne membrane

V veliko primerih so EPDM membrane najboljša in najbolj dolgoročna rešitev.  Podjetje Firestone Building Products je pričelo z proizvodnjo EPDM membran leta 1980 z eno samo tovarno v Prescottu, ZDA. Do danes je podjetje proizvedlo in vgradilo že preko 1.500.000.000 m2 RubberGard® EPDM membran. Zaradi te rekordne dosežene količine, je danes Firestone vodilni proizvajalec EPDM membran na svetu.

C51471_AG

3. Firestone UltraPly TPO strešne membrane

Firestone UltraPly TPO je pametna izbira kadar iščete svetlo obarvan, okolju prijazen strešni sistem, kjer se estetika kombinira z visokimi odpornostmi proti UV žarkom, vremenskim razmeram in izredno visoko trdnostjo spojev. Firestone UltraPly TPO je prožna strešna membrana iz termoplastičnih poliolefinov (FPO), izdelana iz etilensko propilenske gume, vgrajene v polipropilensko matrico in ojačana s poliestrnim nosilcem.

TPO-2

4. Alkorplan Renolit PVC strešne membrane

Za hidroizolacijo streh so vedno bolj priljubljene sintetične folije, kjer v sodelovanju z vodilnim proizvajalcem Renolit, nudimo paleto rešitev tako za ravne strehe kot tudi za poševne strehe. Uporabljajo se za novogradnjo, kot tudi za obnovo obstoječe hidroizolacije. Vgrajuje se lahko praktično na vse podlage. Izdelane na osnovi materialov PVC (polivinilklorid).

Alkorplan-3

5. Bitumenski trakovi General membrane

Najpogosteje uporabljena hidroizolacija ravnih streh so še vedno polimer-bitumenski trakovi. Sistem izvedbe je odvisen od tipa strehe npr. klasična ravna streha oz»topla ravna streha«, obrnjena ravna streha, kjer je hidroizolacija pod toplotno izolacijo in kombinirana obrnjena streha, kjer je hidroizolacija med dvema slojema toplotne izolacije. Odvisno od zahtevane življenjske dobe strehe sta na voljo dve izvedbi in sicer visoko kvalitetna izvedba TOP z visoko kakovostnimi trakovi in standardna izvedba skladno s SIST 1031.

GM-9

6. Odtočniki in ostali pripadajoči material za ravne strehe

Kvaliteta ravne  strehe je odvisna od najšibkejšega detajla in tam so na voljo prefabricirani odtočniki IMPERTEK in ostal pripadajoči material. na voljo so za vse tipe kritin in za raznovrstne premere.

Impertek-odtocniki

7. Distančniki za dvignjene pode na ravnih strehah

Za najkvalitetnejše površine se danes štejejo deli ravnih streh in teras, ki so preurejene so namenjene uporabi. Pri tem se uporabljajo specialni distančniki, ki omogočijo izvedbo po višini nastavljivega poda. To je lahko lesen pod ali toge keramične ali betonske plošče.

Impertek-supports-6
Impertek-supports-2

Se zanimate za naše storitve?