Prikaži kategorije

Tekoča hidroizolacija STT TAURUS

PREDNOSTI SISTEMA

Fleksibilnost: zaradi svoje sestave se prilagaja vsem nepravilnostim na površini objekta in prenese razpoke v podlagi, ki se pojavljajo v življenjski dobi objekta.

Enostavna vgradnja: Enokomponentni sistem je enostaven za vgradnjo, je vremensko toleranten in UV odporen zato ne potrebuje dodatne zaščite.

Številne uporabne prednosti: Ker se popolnoma zlepi s podlago preprečuje migracijo vode med sloji. V kolikor želimo nezdrsno površino, ga lahko uporabimo skupaj s kremenčevim posipom. Ker je popolnoma tekoč ustvari brezšivno površino in je zato primeren za obdelavo zahtevnih detajlov in nenavadnih oblik.

OPIS IZDELKA

STT® TAURUS TOP je:

 • 1 komponentna, dolgoročno UV stabilna, tekoča membrana. Testiran skladno s ETAG 005 razred W3.
 • Njegova življenjska doba je več kot 25 let. Masa se hitro utrdi, zelo prilagodljiva in odporna na abrazijo.
 • Reagira z vlago v zraku in z premreženjem tvori zelo elastično membrano, ki jo predhodno nanese na predhodno nanesen prednamaz Primer, ki ima dober oprijem na vse običajne podlage kot so les, beton, bitumenski trakovi, mavčne vlaknene plošče ali kovine.
 • Ima zelo visoko odpornost na vse vrste obremenitev mehanske, kemijske in UV svetlobe.
 • Uporaba STT® TAURUS sistemskega nosilca nam zagotavlja enotno debelino in lahko izvedbo na vertikalnih površinah brez tečenja ali mehurjev.
 • Osnova STT® TAURUS TOP je sestavljena iz čistega elastomernega poliuretana, ki zagotavlja popolno vodotesnost.
 • Hidroizolacija je UV stabilna, lahko pa se spremeni barva; bela barva oksidira in postane rumenkasta.

PRIPRAVA POVRŠINE

Površina na katero nanašamo prednamaz mora biti čista, brez prahu, brez nepritrjenih delčkov in ostrih robov. Površino je potrebno pred začetkom del pregledati, ter vse izbokline in nepravilnosti večje od 3 mm odbrusiti ali zapolniti z ustrezno zmesjo, ki ima visoko trdnost. Površino moramo dobro očistiti tako, da je brez prahu, prostih delčkov, površinske vode ali drugih onesnaženj. Priporoča se čiščenje z metlo in zrakom pod pritiskom ali z vodo pod visokim pritiskom. Čiščenje z vodo pod visokim pritiskom je obvezno, če so na površini zasušene usedline, ki bi lahko  kasneje odstopile od površine. V primeru čiščenja površine z vodo je potrebno počakati, da se površina popolnoma suha!

PREDNAMAZ

STT® TAURUS PRIMER 2K je:

 • 2 komponenti prednamaz brez topil, izdelan posebej za STT® TAURUS tekočih membrane. S
 • ima zelo hitro sušenje, primeren za suh in rahlo vlažnem beton. V primeru uporabe na gostem, suhem betonu se doda cca. 10-15% STT® TAURUS razrečila saj tako povečamo prodiranje v kapilare.
 • Moč oprijema: izpolnjuje zahteve EOTA (Evropska organizacija za tehnična soglasja).
 • primeren kot prednamaz za sledeče podlage: aluminij, kovine, naravni kamen, les, OSB, beton, estrih, bitumenske membrane in plastike. V primeru plastike je potrebno v vnaprej izvesti test oprijema.

Mešanje se izvede strojno in sicer s mešalom, ki meša od spodaj navzgor. Čas mešanja je minimalno 3 minute. Kontrola je popolno vmešane komponente. Površina mora biti čista, brez ločevanja plasti, kot so olja, masti ali sprostitev agentov, tujih barv in premazov in ustrezne trdnosti (1,5N/mm2). Votline in luknje je treba pred uporabo zapolniti s primernimi mineralnimi materiali. Sproti mešamo komponento A in B v ustreznem razmerju. Poraba: 100 -200g / m². V primeru vlažne površine se v nobenem primeru Primer ne sme redčiti. STT® TAURUS PRIMER 2K se nanaša v eni ali dveh nanosih, odvisno od poroznosti površine. Čiščenje orodij se izvede z STT® TAURUS čistilom.

UPORABA

STT® TAURUS TOP se uporablja za hidroizolacijo ravnih streh, balkonov, nadstrešekov, zunanjih kletnih sten, prebojev, pod ploščicam kopalnic, obnova bitumenskih trakov, itd. Površine kamor se nanaša je potrebno v naprej preizkusiti na kemično kompatibilnost in oprijem. STT® TAURUS TOP ni primeren za bazene saj ni odporen na vse kemikalije, ki se tam uporabljajo.

OBDELAVA

STT® TAURUS TOP se nanaša s čopičem, valjčkom ali airless črpalko uporabljajo na predhodno očiščeno in grundirano podlago.

STT® TAURUS sistemski nosilec (Systemvlies) se vgradi v moker prvi sloj in se po premaže z drugim nanosom, da je polno saturiran nosilec. Stiki med sistemskim nosilcom so 10cm. Drugi premaz se izvede mokro na mokro. Za druge barve in UV stabilno barvo se lahko STT® TAURUS TOP premaže s STT® TAURUS TOP COAT cca. 100 g/m².

Poraba STT® TAURUS TOP je približno 2 – 2,2 kg na m² odvisno od površine.

TAURUS TOPCOAT

STT® TAURUS PREMAZ:

 • se uporablja v eni ali dveh plasteh odvisno od željene intenzitete barve. Min. poraba na plast je 100g/m². Za dosego željene barve se doda maks. 10% STT® TAURUS PIGMENT PASTE in se jo vmeša z električnim mešalnikom pri nizki hitrosti. Nizka hitrost je pomembna, da se ob dodajanju STT®TAURUS PIGMENT PASTE ne meša tud zrak, kar bi imelo posledico nastajanje mehurčkov

Na vgrajen STT® TAURUS TOP mora biti nadaljnja vgradnja STT® TAURUS TOP izvedena v minimalno 48 urah. Nanaša s čopičem, valjčkom ali airless črpalko.