Prikaži kategorije

Tegola Canadese z granulatom

Površina skodle je posuta s keramičnim granulatom, ki bitumenske plasti ščiti pred delovanjem ultravijoličnih žarkov, kritino obarva in zagotavlja njeno trajno obstojnost. PONUDBA IZ SPLETNE TRGOVINE. Na razpolago je šest modelov in preko 40 barvnih kombinacij.

MASTER

PREMIUM LIBERTY

PREMIUM MOSAIK

PREMIUM OBLIKA BOROVCA

PREMIUM GOTHIK

PREMIUM PRAVOKOTNA OBLIKA

Vse skodle Tegola Canadese imajo 3 osnovne sestavine: nosilec, bitumen in keraminiziran granulat.

Nosilec – od tega je odvisna trdnost in dimenzijska stabilnost bitumenske skodle, kar je osnova za dolgo življenjsko dobo kritine.

Danes se za nosilec največ uporablja steklena koprena, ker je steklo izredno dimenzijsko stabilno, ne vpija vlage in se s temperaturo dimenzijsko ne spreminja. Tegola Canadese je izdelana iz 125 g/m2 steklene koprene, ki zagotavlja dobre mehanske lastnosti in odlično dimenzijsko stabilnost. Papir oz. celulozna vlakna, kot nosilec bitumenske skodle se v Evropi ne proizvaja in je v nasprotju z evropskim standardom EN 544. Glavni problem bitumenskih skodel, ki imajo kot nosilec papir (celulozo), je hidroskopičnost (vpojnost vlage) le tega in posledično dimenzijsko spreminjanje skodel.

Bitumen – je osnovna surovina, ki zagotavlja vodonepropustnost bitumenske skodle in dolgotrajen oprijem posipa. Bitumen je naravni element, katerega lastnosti se lahko zelo razlikujejo. Pomembno je, da proizvajalec uporablja kvaliteten bitumen, ki ga nadzoruje in modificira tako, da doseže bitumensko skodlo z dolgo življenjsko dobo.

Tegola Canadese uporablja oksidiran in modificiran Tia-juana bitumen iz Venezuele. Ta bitumen je vulkanskega izvora, ki je izjemno odporen na delovanje ultravijoličnih žarkov ter izredno stabilen pri temperaturnih spremembah, ki se pojavljajo na strehi. Prav tako je od bitumna odvisna odpornost na leteč ogenj. Tegola Canadese izpolnjuje zahteve.

Granulat – je zaključni sloj bitumenske skodle, ki ščiti spodnje bitumenske plasti pred UV žarki in daje skodli barvo in estetski videz.

Tegola Canadese proizvaja granulat iz bazaltnega kamna, ki ga odlikuje izredna trdnost. Barvanje poteka pri zelo visokih temperaturah, pri čemer anorganski pigmenti popolnoma keramizirajo, kar zagotavlja trajno obstojnost barve.

Na spodnji strani listov je nanesen kremenčev pesek, ki preprečuje zlepljenje listov med seboj pri skladiščenju in transportu. Celotno sestavo Tegole Canadese lahko vidite na sliki.

z_granulatom

Bitumenske skodle blagovne znamke Tegola Canadese izpolnjujejo Evropski standard EN 544 in imajo CE oznako.

Katalog: