Kritina Tegola Canadese

Gradbeništvo

Kritina Tegola Canadese

Teloga logo 2023

Spletna trgovinaCenik Tegola Canadese 2022-2 | Proizvajalčeva stran 2023

Bitumenska skodla Tegola Canadese je na slovenskem trgu prisotna že več kot 30 let in je ohranila pomembni delež med vsemi kritinami. Uporaba kritine Tegola Canadese je izredno primerna za razgibane strehe, saj lahko iz osnovnega lista oblikujemo najzahtevnejše oblike in  pokrijemo vse naklone od najmanjših (3°) do vertikal (90°). Prav zato je za razgibane strehe Tegola Canadese v primerjavi z drugimi kritinami cenovno ugodna, saj ne potrebujemo dodatnih elementov, ki so vedno zelo dragi in pri razgibani strehi pogosto v celoti pomenijo več kot je strošek vseh osnovnih strešnih elementov.

Zakaj kritina Tegola Canadese?

  • ker je najprimernejša kritina za sodobne razgibane strehe
  • ker lahko iz osnovnega lista oblikujemo najzahtevnejše oblike
  • ker lahko ob ustrezni tehnologiji vgradnje  pokrijemo tudi minimalne naklone > 4°
  • ker lahko s Tegolo Canadese pokrijemo vertikalne dele streh
  • ker poenotimo celoten izgled strehe, saj je za ravne dele streh na voljo bitumenski trak v isti barvi
  • ker v celoti izpolnjuje in presega standard EN 544 in ima tako CE oznako
  • ker je v najvišjem kakovostnem razredu, tako pa sestavi in kvaliteti uporabljenih surovin ter tehnologiji proizvodnje.
  • ker je uporabljen najmočnejši nosilec steklena koprena, ki daje skodli izredno dimenzijsko stabilnost, ne vpija vlage in je temperaturo stabilen
  • ker je uporabljen najkakovostnejši bitumen vulkanskega izvora, ki zagotavlja dolgoročno nepropustnost skodle in je modificiran tako, da tovrstna streha doseže visoko stopnjo odpornosti na ogenj to je skupina B
  • ker je granulat iz bazaltnega kamna barvan s postopkom keramizacije, kar zagotavlja trajno obstojnost barve

Tegola Canadese proizvaja dve liniji bitumenskih skodel to so tipi s zaključnim slojem iz granulata različnih barv in oblik in tipe z zaključnim metalnim slojem Prestige.

Katalog Tegola canadese (PDF)

1. Tegola Canadese z granulatom

Najpogostejši zaključni sloj bitumenskih skodel je granulat, ki ščiti spodnje bitumenske plasti pred UV žarki in daje skodli barvo in estetski videz. Tegola Canadese uporablja izključno bazaltni zaključni sloj v široki barvni paleti.

Na voljo imamo sledeče tipe: Premium – pravokotna oblika, Premium  – oblika bobrovca, Premium Mosaik – oblika satovja, Premium Gothik – 3D simulacija, Premium Liberty – oblika eternita, Master – laminirana bitumenska skodla

Več informacij lahko najdete v prospektu (PDF)

Kritina_Tegola1

2. Tegola Canadese Prestige z metalnim slojem

V letu 1993 je Tegola Canadese ponovno dala izjemno vrednost bakru, žlahtnemu materialu, ki so ga poznali že v antiki, saj so izdelali strešnokritino Prestige, s katero je možno oblikovati streho, kjer je celotni viden del izdelan iz bakra. Poleg bakra je danes na voljo tudi zaključni sloj iz zinkotita in barvanega aluminija.

Kritina_Tegola2

3. Pripadajoči materiali

Za kvalitetno izvedbo strehe poleg kvalitetne Tegole potrebujemo tudi pripadajoči material, ki je del sistema strehe Tegola Canadese. Na voljo je bitumensko lepilo Bitustick, folije, bitumenska membrana GRACE Ice&water shield, bitumenski trak, zračniki, pritrdilni material, podloga OSB plošče, …

Kritina_Tegola3

4. Vgradnja Tegole Canadese

Izbira kvalitetne bitumenske skodle blagovne znamke Tegolo Canadese je le predpogoj za dobro streho, sedaj je vse odvisno od vgradnje. Priprava podlage in vse kar je s tem povezano je ključnega pomena za kvalitetno streho izvedeno s Tegolo Canadese.

5. Vrtna skodla TOP

Glede na to, da se bitumenske skodle uporabljajo tudi za pokrivanje vrtnih ut, paviljonov, pasjih ut, … je Tegola Canadese razvila tip, ki je izdelan za ta namen. Ta tip Tegola Canadese proizvaja s komercialnim imenom TOP shingle vrtna skodla (garden shingle). Na voljo je v osnovni barvni paleti in je na voljo v pravokotni in bobrovec obliki.

Vrtna_skodla

Se zanimate za naše storitve?