Prikaži kategorije

Prezračevalne fasade

Prezračena fasada je fasadni sistem, v katerem je med toplotno izolacijo in končno fasadno plastjo prostor za zrak in prezračevanje. Na ta način se doseže kroženje zraka v fasadnem sistemu , ki omogoča hitrejše sušenje vlage v stavbi, preprečuje pregrevanje notranjosti poleti in hitro hlajenje pozimi.

FASADNE OBLOGE  – DAMPA

Fasadne obloke iz pocinkane barvane pločevine. Višina obloge 20 mm.

Na voljo so štiri različne pokrivne širine in sicer:

  • 332,7 mm(315,7 mm ravni del)
  • 228,5 mm ( 211,5 mm ravni del)
  • 166 mm( 149 mm ravni del)
  • 124,3 mm( 107,3 mm ravni del)

Možnost horizontalne ali vertikalne namestitve. Primerno za prezračevane fasade, stropove in kot obloga napuščev.

Dolžina plošč do 10 m.

Fasadne obloge se polagajo na kovinsko ali leseno podkonstrukcijo ( letve / kotnike / profile) na razmaku max 100 cm.

TEHNIČNI LIST Z DIMENZIJAMI – povezava

Na voljo tudi fasadne paraprepustne folije.

PREFA FASADNI SISTEM SIDING

Elementi PREFA Siding za fasade spadajo med klasične elemente tradicionalno in moderno oblikovanih fasad. Vrhunski fasadni paneli iz aluminija so primerni za navpično, vodoravno ali poševno montažo in se izvedejo kot obešena prezračevana fasada. To pomeni, da je med nosilno konstrukcijo in aluminijasto fasado PREFA prezračevano območje, v katerem lahko zrak kroži.

MOŽNOSTI OBLIKOVANJA Z ELEMENTI PREFA SIDING

S fasado PREFA Siding si lahko sami oblikujete fasadno rešitev po meri. Izbirate lahko med različnimi gradbenimi širinami 138 mm, 200 mm, 300 mm, 400 mm, 500 mm in 600 mm ter med gladko, stucco ali črtasto teksturo površine. Želeno barvo elementov PREFA Siding lahko izberete iz barvne palete 21 barv. (Tukaj upoštevajte standardne barve posameznih gradbenih širin; Za podrobne informacije glejte barvno paleto.) Zaradi različnih dolžin (500–6.200 mm) in uporabe senčnih fug (Schattenfuge) in fug (Fuge) imate na voljo še več možnosti kombinacij. S kombinacijo teh lastnosti si sestavite fasado po želji in si tako ustvarite svojo individualno hišno fasado.

PREDNOSTI PREFA SIDING FASADNIH SISTEMOV – POVEZAVA

Elementi Siding se posredno pritrdijo s preizkušenim sistemom utor/pero (zakrita pritrditev), povsem brez vidnih vijakov ali kovic. Gre za priljubljeno alternativo sistema na klik.

Posebej želimo poudariti, da fasadni profili Siding iz aluminija po EN 13501-1 ustrezajo požarnemu razredu A1 – torej negorljivo.

Si želite, da bi imela vaša fasada v videzu lesa dolgo življenjsko dobo in vam je nikoli ne bi bilo treba barvati? Potem so prava izbira za vas aluminijasti paneli Siding, ki so enostavni za nego, na voljo pa so vam v barvah orehovo rjava, sivi hrast in naravni hrast.