Prodajni pogoji

1. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA – NAVEDENE CENE VELJAJO ZA SPLETNI NAKUP!

Dobrodošli v spletni trgovini Lespatex! Pred uporabo strani spletne trgovine pozorno preberite navedene pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani in s potrditvijo nakupa soglašate s spodaj navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, spletne strani ne uporabljajte. Spodaj navedeni pogoji poslovanja prav tako veljajo za nakup preko oglasov objavljenih v drugih medijih. Spletna trgovina Lespatex si za nadaljnje nakupe pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani brez predhodnega obvestila. Morebitne nejasnosti razčistite pred nakupom izdelkov telefonsko ali preko elektronske pošte trgovina(at)lespatex.si. Določeno blago je možno prevzeti le osebno, po navadi so to artikli z dimenzijskimi omejitvami, artikli z veliko težo ali blago občutljivo na sistemske prevoze.

2. NAKUP VEČJIH KOLIČIN ZA FIZIČNE OSEBE IN PODJETJA TER OSEBNI NAKUPI NA SEDEŽU PODJETJA

V primeru da se pri vaši gradnji zanimate za večje količine in večje zneske vam priporočamo, da nam pošljete povpraševanje na spletni naslov trgovina(at)lespatex.si (tako fizične osebe kot podjetja). Pri povpraševanju navedite ime ali številko artikla. Prevzem naročila je možen tudi osebno in sicer na sedežu podjetja od 7:00 do 14:30, Pot k sejmišču 30 1231 Ljubljana – Črnuče. (zalogo prej preveriti na spletni trgovini)

3. POSLOVANJE S TUJINO/ POSLOVANJE U INOSTRANSTVU/ BUSINESS ABROAD!

Za naročila izven Slovenije – za vse artikle obvezno pošljite povpraševanje in sicer na naslov: trgovina@lespatex.si

CRO/BIH: Za narudžbe izvan Slovenije zbog carine i specifične dostave – za sve predmete obavezno pošaljite upit na adresu: trgovina@lespatex.si

EN: For orders outside Slovenia due to customs and specific delivery – for all products be sure to send an inquiry to the address: trgovina@lespatex.si

4. CENE IN NAČIN PLAČILA

Vse cene objavljene v spletni trgovini so z DDV. Cene se lahko spreminjajo zaradi nihanja cen surovin, cena obvelja ob oddaji naročila. Vse cene izdelkov so navedene v evrih (€). Kupec pri oddaji naročila izbere način plačila – predračun ali kreditna kartica. Nakup lahko izvedete tudi na sedežu podjetja s kartico ali gotovino. Plačilo po povzetju ni možno.

Določene artikle z oznako “Pošlji povpraševanje” ni mogoče kupiti preko spletnega modula zaradi same specifike dobave in dostave: teža in dimenzije artikla ter oddaljenost lokacije dostave. Za tovrstne artikle naredimo posebno ponudbo, ki lahko vsebuje drugačne roke dobave in sorazmerna doplačila prevoza.

OPOZORILO: Nakazilo se priporoča izvesti takoj, saj se lahko zgodi da zaloga zaradi večjih odjemov gradbišč, hitro poide. Rok dobave se lahko tako podaljša! Redno spremljajte zalogo, ki je izpisana pod vsakim artiklom. Spletna trgovina Lespatex, si pridržuje pravico, da naročilo zaradi izrednih situacij na trgu pod navedenimi pogoji ne more izvesti ter ga lahko zavrne, morebitno že prejeto kupnino pa vrne brez obresti!

5. DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE ZA SLOVENIJO

Dostava poteka »od vrat do vrat«, kar pomeni prevoz od skladišča do naslova kupca. Pri tem velja, da se v primeru več stanovanjskega objekta šteje prvi vhod objekta. Pri določenih zneskih je potrebno doplačati dostavo. Pri večjih zneskih je dostava brezplačna, na kar vas opozori spletna aplikacija. Kupec lahko pošiljko prevzame tudi osebno na skladišču podjetja Lespatex d.o.o., Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana – Črnuče. Prevzem je možen takoj, ko je v sistemu zaznana transakcija in ko Vam pošljemo obvestilo o možnem terminu prevzema na vaš e-naslov. Osebni prevzem je možen od 8:00 do 14:00 oz. po dogovoru. Določeno blago je možno prevzeti le osebno, to so po navadi artikli z dimenzijskimi omejitvami, artikli z veliko težo ali blago občutljivo na sistemske prevoze.

V primeru osebnega prevzema blaga na sedežu podjetja, vam stroške za poštnino ne zaračunamo. Če blaga ni na zalogi, se lahko čas dostave podaljša za nedoločen čas (običajno do 30 dni).

Dostava blaga načeloma poteka dopoldan (po urniku dostavne službe). Ob sobotah, nedeljah in praznikih odprema blaga ni možna. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je paketna distribucija »Pošta Slovenije«, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati alternativno dostavo, v kolikor bo takšna dostava bolj optimalna.

Pri stroških dostave so vračunani tudi stroški pakiranja. V primeru, da kupec ne prevzame paketa, se mu naknadno zaračunajo stroški pakiranja in pošiljanja paketa, ki so s tem nastali.

Za naročila izven Slovenije obvezno pošljite povpraševanje in sicer na naslov: trgovina@lespatex.si

6. GARANCIJA

Izdelki trgovine Lespatex večinoma spadajo v kategorijo gradbenih proizvodov, katere garancije so skladne s proizvajalčevimi specifikacijami.

7. POŠKODBE IZDELKA

Gradbeni material ima zaradi dimenzij in ostalih lastnosti svoje specifike skladiščenja in manipulacije pri sami dostavi. V kolikor je izdelek ali embalaža izdelka samo vidno poškodovana in v kolikor je izdelek še vedno funkcionalen za vgradnjo, ter sama poškodba ne vpliva na kvaliteto vgradnje, to ne more biti razlog za reklamacijo in le ta ni upravičena! Kupec je dolžan pri prevzemu izdelka pozorno pregledati embalažo in njeno vsebino. V primeru funkcijske poškodbe izdelka (izdelek ni uporaben za vgradnjo) je kupec dolžan na poškodbo takoj opozoriti dostavljavca. Kupec je dolžan skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik, posebej pozorno pa izpolniti rubriko o stanju embalaže in izdelka. Kupec bo odstopil poškodovan izdelek, ki bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške Lespatex d.o.o. poslan na naslov podjetja. Po prejemu poškodovanega izdelka bomo v najkrajšem roku poslali kupcu nov izdelek.

Za morebitne poškodbe artiklov med transportom, (poslanih s hitro pošto), se rešujejo s pristojno hitro pošto.

V primeru, da kupec opazi poškodbo po dostavi izdelka, vendar v največ 3 dneh po dostavi, poškodbo prijavi na trgovina(at)lespatex.si. Pogoj za prijavo poškodbe izdelka v roku 3 dni po dostavi je shranjena embalaža, na podlagi katere se ugotavlja, kje oz. kako je poškodba nastala.

Zaželeno je tudi, da je poškodba zabeležena s fotoaparatom, fotografije pa poslane na trgovina(at)Lespatex.si. Vse kasnejše
reklamacije poškodb izdelka prevozniki upoštevajo le izjemoma.

8. URADNA PRIJAVA REKLAMACIJE

Vsako reklamacijo bomo poskušali urediti čim hitreje, seveda v korist kupca. Pred oddajo vloge za reklamacijo se lahko prej posvetujete po telefonu 01 256 51 68. Ob vsaki reklamaciji naj se po elektronski pošti trgovina(at)lespatex.si pisno navede:

  • Kupec (naziv, naslov, kontakt):
  • Datum dobave:
  • Številka računa:
  • Reklamiran izdelek (naziv, količina, vrednost):
  • Natančen opis reklamacije:
  • Fotografije:

Na podlagi poslanih podatkov, vam bo podjetje Lespatex v najkrajšem možnem času poslalo obvestilo o upravičenosti reklamacije.

9. DOBAVNI ROK

Spletna trgovina Lespatex, se bo potrudila, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih dobavnih rokih. Naročeno blago gre na pot v najkrajšem možnem času. Izdelke na zalogi lahko načeloma s paketno dostavo pričakujete že naslednji delovni dan od naročila, oz. najkasneje v roku do 10-ih delovnih. Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti spletne trgovine Lespatex.

10. POGOJI ZA VRAČILO BLAGA

Kupci, ki kupijo blago preko spletne trgovine Lespatex lahko v primeru, da z izdelkom niso zadovoljni ali kakršnega koli drugega razloga pravico odstopiti od pogodbe nakupa za kar nas morajo v roku 8 dni po prejemu blaga obvestiti v pisni obliki. V dopisu za odstop od pogodbe nakupa kupcu ni potrebno navesti razloga odstopa. Kupec je dolžan vrniti blago pod spodaj navedenimi pogoji v roku 15 dni po obvestilu, odstopa od pogodbe na sedež spletne trgovine Lespatex d.o.o.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo.

Pogoji za vračilo blaga so:

  • Izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.
  • Vračilu morate priložiti kopijo računa in reklamacijski zapisnik

V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na elektronski naslov. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30 dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov lahko pišete na trgovina(at)Lespatex.si. Morebitne stroške vračila, iz naslova nezadovoljstva, krije kupec! Odkupninskih pošiljk ne sprejemamo! Odstop od pogodbe moramo vedno prejeti pisno ali osebno.

11. PRITOŽBE IN SPORI

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Razen stroškov za zamudo plačila Vam zaračunamo tudi ostale stroške. Sem sodijo dodatni stroški, ki so nastali v podjetju za izterjavo, in stroški odvetnika.

12. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podatke o kupcih, ki jih pridobimo skrbno varujemo in so nujno potrebni za izvedbo nakupa in pravilno delovanje procesa dostave. Spletna trgovina Lespatex je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP1) zavezana k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Vaše podatke bomo uporabili le za pravilno izvedbo nakupa. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni in posredovani tretji osebi. Podatki so po določenem obdobju izbrisani.

13. PIŠKOTKI

Piškotki za analitiko se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja. Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.

14. PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina Lespatex in vsi podatki na njej so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti in so uporabljeni samo za informativne namene in lažje razumevanje.

Želimo vam koristno uporabniško izkušnjo in ugoden nakup!

Ekipa Lespatex, Ljubljana, 17.03.2021

O PODJETJU
Pot k sejmišču 30,
Ljubljana, 1231 LJUBLJANA-ČRNUČE
01 2565168, trgovina(at)lespatex.si
Davčna številka SI: 20462956
Matična: 5419581000
Zavezanec za DDV: Da (SI20462956)
TRR:
SI56 0292 3001 7161 574 (odprt 1.10.2001, NLB d.d.)